sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Sini-, valko-. punalippu

Varmasti melkein jokainen teistä on huomannut Facebookissa, Instagramissa tai muualla sosiaalisessamediassa näkyvän hirveästi Ranskan lipun värejä.
Lähestulkoon kaikki myös tietävät syyn, eli Pariisin terrori-isku.
Pariisin terrori-isku vaati satojen ihmisten loukkaantumisen ja yli 150 ihmisen kuoleman.
Isis on kuitenkin Ilta-Sanomien mukaan ottanut vastuun teosta.




Ensimmäisen kerran asiasta kuulin eilen yöllä, eli lauantai 14.11.
Olin toisaalta yllättynyt, mutta toisaalta tilanne ei ollut sittenkään niin yllättävä.
Mielestäni maa oli sellainen minne en missään nimessä osannut odottaa mitään tälläistä.
  Aamulla heti herättyäni näin erään naisen kirjoittaman mielipiteen asiasta ja olen hänen kanssaan samaa mieltä, toisaalta hieman ristiriitojakin löytyi...

Oma mielipiteeni asiaan on seuraavanlainen: On hienoa, että todella monet ihmiset tukee Ranskan ja Pariisin asukkaita, mutta toisaalta. Terroristithan halusivat pelkoa, kauhua ja näkyvyyttä. Mitä me teemme, nähtävästi toteutamme heidän tavoitteitaan. 
Mielipide on ristiriitainen. Itse laitoin hetkeksi profiilikuvani myös Ranskanlipun väreihin, mutta hetken ajateltuani asiaa ja luettuani enemmän, ymmärsin, että ehkä olen vain hiljaa. Toivon siis että muutkin ihmiset olisivat hiljaa asian suhteen, mielestäni se olisi kaikille helpompaa.

Mielipiteitä kyseisestä iskusta on monia.
On ihmisiä, jotka myötäilee asiaa, kirjoittavat kauhistuneena sosiaalisetmediat täyteen ja koristavat jopa omaa paikkakuntaakin niillä kolmella värillä. Missä menee kohtuus?
  Jos Suomessa tapahtuisi jotain traagista, oltaisiinko muualla maailmalla koristamassa sosiaalisiamedioita ja rakennuksien seiniä Suomen väreillä, ei välttämättä.

Moni ymmärtää nyt varmasti, että minulla ei ole empatiaa uhreja, heidän läheisiään tai tätä asiaa kohtaan yleensäkkään, asia ei ole näin. Jätän asian tähän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti